МИКО 12 е компания, предлагаща широка гама от висококачествени суровини за хляб и сладкарски изделия, произведени в Италия.

PANDORA AI CEREALI NUOVA RICETTA DEL

Готова зърнена смес (пшеница, ечемик, ръж, овес и житна пшеница) за производство на кроасани, кифли и др. Смес за бърз и лечен начин на приготвяне, предназначено за замразяване.

Полуготов продукт.

СЪСТАВКИ: ПШЕНИЧНО брашно, захар, растителна мазнина (палмова), ЕЧЕМИЧНО брашно, РЪЖЕНО брашно, ОВЕСЕНИ ядки, брашно от ЛИМЕЦ, СУСАМЕНИ семена, семена от ЛЕН, ПШЕНИЧНИ трици, обезмаслено МЛЯКО на прах, сол, ЖЪЛТЪЦИ на прах, аромати, емилгатори: СОЕВ лецитин и Е472е, оцветители: E161b – E160a, агент за третиране на брашно Е300, антиоксидант: Е307.

Може да съдържа следи от ЯДКИ.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Микс – 1000гр.

Мая – 40гр.

Вода – 450 – 470гр.

Маргарин – 400гр.

МЕСЕНЕ: Омесете сместа, маята и водата до получаването на хомогенна смес. Оставете да почине на стайна температура (20-24°C) за 5мин.

МЕТОД: Разточете тестото и намажете маргарина в средата и сгънете тестото така че маргарина да е изцяло обвит. Разточете отново и сгънете на три слоя, след което пак разточете пак сгънете на три слоя. Оставете да почине за 5мин. След това последно разточете на дебелина 4мм и разрежете на триъгълни форми. Завийте триъгълниците и ги сложете върху хартия за печене като завиете краищата така че да се получи традиционна форма на кроасан.

ВТАСВАНЕ: оставете да втасват на 28-30°C и относителна влажност 80% за 60-80мин. Препоръчително е да преминете към печене преди втасването да е стигнало максимума.

ПЕЧЕНЕ: намажете с яйце и печете на 190-200°C за около 20мин. За пълнеж може да използвате плодов конфитюр или термостабилен шоколад.

УКАЗАНИЯ: времето за почивка и втасване може да бъде променено според преценка на готвача.

Да се съхранява на сухо и хладно място.